Vargylarnatt (i det fria) & björnskådning (från gömsle)

Vargylarnatt är en upplevelse för dig med stort intresse för djur och natur. Tillsammans med en erfaren guide ger vi oss ut i vargmarker för att spåra, lyssna och spana efter vargar och andra vilda djur.
Äventyret börjar med gemensam lunch och genomgång på Kungsfors Herrgård, 45 km nordväst om Gävle. Vi beger oss med bil/minibuss ut i skogen för att spana efter spår och djur. Vi tar oss till den utvalda övernattningsplatsen, där vargarna ofta passerar och där chansen att få höra vargyl är som störst. Middag serveras vid lägerelden och natten tillbringas under bar himmel för att lyssna efter vargarna.


Efter frukost packar vi ihop och äventyret avslutas med fika och ”rovdjursskola”, en passande aktivitet inför björnskådningen.
Endast 1,5 timmes bilkörning från Kungsfors Herrgård finns denna unika upplevelse - att se och fotografera vilda björnar i sin rätta miljö. Att under sommarens ljusa kvällar och nätter få ta del av brunbjörnens liv är få förunnat. Gömslet är mycket komfortabelt med bra stolar, sköna sängar och med avskild del med toalett och tvättmöjlighet. Här är tanken att alla som en gång i sitt liv vill se en vild björn ska få sin önskan uppfylld!
Färden utgår från Vargas Vildmarkslodge. Anläggningen ligger vid sjön Stora Öjungen i södra Hälsingland. Efter en fika, ofta på stora verandan, packar vi matsäck och transporteras 10 min. med bil. Vi vandrar därefter längs lättgången stig ca. 25 min. ut till gömslet, och installerar oss för kvällens och nattens björnskådning.
Björnarna dyker oftast upp i skymningen, men kan även komma närhelst under nattens timmar. Nu är det bra med god mat och dryck! Efter en lite tidig frukost beger vi oss tillbaka till lodgen för en rejäl frukost - ... och några upplevelser rikare!
 

I paketet ingår:
* Lunch och middag dag 1
* Frukost och fika dag 2
* Transport till och från startpunkten
* Sovsäck, vindskydd
* Naturguide
* Ankomst till Vargas Vildmarkslodge och fika med kaffe/te och smörgås
* Information
* Packning av matsäck
* Transport till gömsle
* Vandring
* Björnskådning
* Frukost

Att ta med för vargylarnatt:
Varma kläder och kängor, regnkläder.

Att ta med för björnskådning:
Stövlar eller täta kängor, en varm tröja och regnkläder

Pris/pers:  5500 :-

 

Publicerad: 2012-12-28