I djurens spår

Kanske du tillbringar mycket tid i skog och mark men sällan ser att en hackspett, björn eller uggla har varit just där du går? I naturen finns det mycket spår efter våra vilda djur och det är väldigt spännande att titta närmare på dem.

Samling kl 18 vid Jägarstugan, Sveriges vildaste vandrarhem. Efter vildmarksmiddag, samtal och information sover vi gott i Sotkojan med öppen eldstad i centrum.
Frukost serveras kl 07.30. Därefter ger vi oss av och det blir många stopp under dagen. Vi tittar på björnrivna tallar och ett övergivet björnide samt diskuterar björnens liv. Vid en trolsk bäck träffar vi de fascinerande flodpärlmusslorna, som kan ha stått där i över 200 år.
Beroende på ”statusen” i naturen och vad vår guide har hittat veckorna innan, är övriga upplevelser en överraskning! Vi kan dock lova att det kommer att bli trevliga, roliga och spännande stunder!
Vi äter en stadig matsäck på en fin plats i naturen. I skymningen kör vi sakta efter skogsvägar där älg, räv, björn och varg håller till. Kanske får vi vara med om ett spännande möte med något av dessa djur.
När mörkret har fallit återvänder vi till Jägarstugan för ännu en natt i den rustika Sotkojan.
Efter frukost önskas alla en trevlig hemresa med många upplevelser i minnet.

                                            

Datum 26-28 juni och 4-6 september 2015

Bokning 072-219 90 28 info@gransland.net eller info@wildnordic.se

Pris 3300 kr 

Middag x 2
Övernattning x 2
Frukost x 2
Transport
Guidning
Matsäck

Medtag vandringsvänliga och vattentäta skor. Aktivitetens svårighetsgrad är medium och deltagare måste kunna vandra i skogen utan svårigheter.

Jägarstugan är belägen i Ovansjö kronopark/Gästrikland.
Karta och vägbeskrivning: http://www.gransland.net/Hitta-hit

Denna aktivitet görs på naturens villkor och det finns ingen garanti för vad vi kommer att få se/höra/uppleva.