Vildmarksweekend utöver det vanliga!

Varför inte ta och uppleva naturen på riktigt nära håll under en helg? Här är upplevelsepaketet som slår det mesta! Med två timmar i bil från Stockholms innerstad finns vildmarken och njutningarna i form av mat, dryck och underbar natur uppdukat.

Vi börjar på fredag morgon kl. 9 vårt äventyr vid Kungsfors Herrgård med:

Öl och cyklar kan det höra ihop? Ja det tycker i alla fall ett flertal personer här i trakten. Följ med på en cykeltur från Kungsbergets nya anläggning genom Finnskogsbyggden som bjuder på härliga historier om både trolldom och ett annorlunda sätt att bruka mark och skog. Vi tar oss på rejäla cyklar via grusvägar och stigar till byn Jädraås där vi blir guidade i bryggeriet Jädraöl. Där får vi höra historien om hur bryggeriet kom till och hur det funkar att brygga ett välsmakande öl. Vi får dessutom provsmaka ölen. Sen blir det lunch och möjlighet att köpa Jädraöls härliga varianter på Jädraås Herrgård. Onödigt vackert säger man här i Jädraås och det stämmer verkligen.

Efter lunch cyklar vi tillbaka till Kungsfors och under färden får vi höra mer om skogsfinnarnas historia och spanar efter spår av djur i skogen. Till exempel bäver i Jockara och vargspår i Mansikkamark.

På Kungsfors Herrgård har vi på kvällen rovdjursskola med olika uppgifter som tillexempel gissa bajset och peppning inför nästa äventyr, nämligen:

Björnskådning i gömsle hos Vargas Vildmarkslodge.

Ankomst med sen lunch
Vandring till björngömsle
Vistelse i gömsle
Logi

Återvandring till Vargas Vildmarkslodge
Stadigare frukost
Hemfärd

I Vildmarkspaketet DeLux ingår guide, mat, logi, cykel och hjälm.

Detta behöver man ha med sig:
Smidiga, slitstarka kläder som man kan vara aktiv i.
Gympaskor, kängor eller liknande som är bra att cykla/gå i.
Stövlar och regnkläder om det skulle råka vara lite regnigt.

Pris: 5995:- Inkl. moms
 

 

Publicerad: 2012-12-27